14.09.2016

Night Shift: visie, missie en strategie

Leesduur
Aantal woorden

  • Happy klant: Night Shift
  • Concept: Innovatief netwerkconcept
  • Opdracht: Herbekijken businessmodel en bepalen van duidelijke missie, visie en strategie.

"Met behulp van de heldere analyse en het bruikbare advies van Dull werd Night Shift klaargestoomd voor de volgende stap in het succesverhaal. Het groeipotentieel waar we van droomden werd dankzij Dull Consulting plots erg concreet."

  • Jean Michel Teerlinck, Managing Partner bij Night Shift.


Wat heeft Dull Consulting voor Night Shift betekend?

Toen we Dull Consulting in maart contacteerden ontbrak het ons niet aan visie of ambitie. Wat we wel misten, was structuur, organisatie en een duidelijke missie. We wilden ook groeien, maar niet ondoordacht. Tijdens een open en warme babbel verraste Karel-Jan ons met zijn klare blik en hands-on aanpak.

Ons bestaande businessmodel bleek al snel onvoldoende uitgewerkt. Dull maakte een grondige analyse van het bestaande businessmodel en van de context waarbinnen Night Shift zich bevond. Dat bracht heel wat waardevolle informatie aan het licht. Zaken waar wij zelf nooit eerder bij hadden stilgestaan. We kregen inzichten in alle belanghebbenden van Night Shift en hun motieven, niet alleen klanten, personeel en concurrenten, maar ook leveranciers en lokale overheden.

Een aantal denkoefeningen en dialogen die we samen met Dull Consulting doorliepen brachten aan het licht dat we een echt uniek waardevoorstel misten, iets wat Night Shift echt onderscheidt van soortgelijke concepten en een rode draad doorheen ons hele verhaal moest zijn. Qua eyeopener kon dat alvast tellen.Het antwoord lag recht voor onze neus, we moesten gewoon kijken naar hoe Night Shift zèlf ontstaan was: co-creatie was onze claim en meteen ook de basis voor de verdere strategie, die ook door Dull werd uitgeschreven. Met concrete aanzetten kregen wij inspiratie om hier zelf aan verder te bouwen. De groei waarvan we droomden, werd plots erg concreet.

We kunnen ondernemers alleen aanraden om zich door Dull te laten begeleiden. Je zou versteld staan wat hun helikoptervisie teweeg kan brengen.


Meer weten?

Geprikkeld door alles wat met businessplannen te maken heeft? Op zoek naar meer informatie over de Night Shift case? Wil je graag bekijken of zo'n businessplan ook voor jouw onderneming interessant kan zijn?

Op onze Strategypagina staan alle prijzen voor de verschillende mogelijke modules van het businessplan opgelijst. Graag nog meer informatie? Neem gerust contact op!

Mail ons!


night-shift.be

Alle nieuwsberichten